понеделник, 17 декември 2012 г.

5 начина да имате безплатен Wi-Fi, докато пътувате


Ако сте пътували повече, вероятно сте осъзнали какъв Wi-Fi рай е България и как фактът, че почти навсякъде в големите градове можете да се закачите за безплатна връзка за мобилното си устройство, е невиждан лукс за много чужденци. Ние, българите, сме безжично разглезени. И за да се наслаждавате на същия високоскоростен онлайн комфорт, където и да сте, ето 5 начина да го постигнете - все така безплатно.

5 начина да имате безплатен Wi-Fi, докато пътуватеИзберете евтин хотел

В чужбина в повечето луксозни хотели достъпът до безжичния интернет се заплаща между 10 и 25 долара на ден. Нелогично на пръв поглед, но в хотелите от среден и по-нисък клас той е напълно безплатен. Ярък пример в това отношение е Великобритания. У нас в повечето хотели интернетът е безплатен, макар че невинаги е безжичен.

Информирайте се предварително

Това, разбира се, зависи до голяма степен от града, в който отивате, но на официалните туристически сайтове често има информация за обществени зони (паркове, метростанции, гари) с безплатен интернет достъп. Така ще знаете на какво можете да разчитате.

Хапване, пийване, браузване

Безплатният интернет в кафенета и ресторанти у нас е широко разпространен, но имайте предвид, че в чужбина не е точно така. Оглеждайте се за табелки с надпис или за някоя от големите международни вериги, където е по-вероятно да имате успех.

Мобилни приложения

Вече ви разказахме за най-страхотните безплатни мобилни приложения, които биха ви били полезни на път. Едно от тях е Wi-Fi Finderкойто търси и запаметява точки за безжичен достъп около вас. 

Не скучайте на гарата

И един съвет за България - 5-те най-големи жп гари в България, както и летище София са безплатни Wi-Fi зони. Така докато чакате, можете да проверите какъв е резултатът на мача. Или какво да видите в Пловдив, когато пристигнете.

0 коментара:

Публикуване на коментар